ONZE KLANTEN

VVV Noordoost-Brabant

Een kwalitatieve oplossing die past bij de omvang van de organisatie én die flexibel werken mogelijk maakt– daar was VVV Noordoost-Brabant naar op zoek. Wij maakten hun ICT-infrastructuur weer passend bij de tijd van nu, en passend bij de nieuwe doelen van VVV Noordoost-Brabant. Dat betekende: overgaan op flexibel werken in de cloud, een flinke kostenbesparing en alle ICT inrichten en werkend maken op de nieuwe locatie. Hoe heeft VVV Noordoost-Brabant de samenwerking ervaren? We spraken erover met Maarten van den Broek, Manager Marketing & Brandmanagement.

ICT-advies bij transitie
VVV Noordoost-Brabant maakte in 2020 en 2021 een grote verandering door. De organisatie nam afscheid van de lokale VVV-kantoren in dorpen en steden. In plaats daarvan kwam de focus te liggen op de marketing en branding voor verschillende bestemmingen (gemeenten, gebied en regio) in Noordoost-Brabant. Daarnaast ontwikkelt de organisatie als incoming touroperator groepsreizen voor de reisindustrie (o.a. touroperators, busbedrijven, verenigingen) in Nederland, België en Duitsland. Vanwege die transitie waren de kassasystemen en de bijbehorende zware server van VVV Noordoost-Brabant overbodig geworden. Een moderne en voordeligere oplossing was heel welkom.

Maarten vertelt: “We waren benieuwd wat er op ICT-gebied nodig was om ook in de toekomst goed te functioneren als bedrijf. Over die vraag zijn we met fredict in gesprek gegaan en hebben zij uitgebreid meegedacht. Het is fijn dat fredict niet alleen een technische oplossing leverde, maar ook geïnteresseerd was in de organisatie en vandaaruit advies gaf over wat er op ICT-gebied nodig is.”

Van zware programma’s naar slimme oplossingen
Onderdeel van de transitie was dat VVV Noordoost-Brabant meer vanuit de cloud wilde werken. “Van zware programma’s naar slimme oplossingen die passen bij deze tijd”, zo omschrijft Maarten het. “We wilden meer online gaan werken, omdat dat ons flexibeler maakt. Onze eerdere server zorgde voor veel dataopslag en bracht allerlei veiligheidsvraagstukken met zich mee. De nieuwe oplossing is veel kleiner en pragmatischer en past beter bij onze behoeften nu we geen lokale VVV-kantoren meer hebben.”

Een bijkomend voordeel is dat de nieuwe oplossing goedkoper is. Maarten legt uit: “fredict maakte ons ook duidelijk dat je met eenvoudige oplossingen ook heel veel kunt. Zo hebben ze onze maandelijkse kosten flink teruggedrongen. Ook door onze aanwezige hardware zoveel mogelijk in te zetten voor de nieuwe oplossing.”

Alles aangesloten voor de verhuizing
Bij de transitie hoorde ook een verhuizing. Maarten: “We verhuisden van een pand in de stad naar een pand op een landgoed. fredict heeft voor het verhuizen en aansluiten van de ICT-voorzieningen veel voor ons betekend. Zo hebben zij alle werkplekken, computers, printers, netwerk en wifi verzorgd en aangesloten op onze nieuwe locatie. Door hun ondersteuning is het heel soepel verlopen, hadden we al vlot een werkend netwerk en was iedereen snel up & running.”

Flexibeler en sneller werken
Wat de oplossing VVV Noordoost-Brabant concreet heeft opgeleverd? Maarten licht toe: “We kunnen lokaal beter werken en zijn flexibeler. Door online in de cloud te werken, zijn het netwerk en de programma’s veel sneller. Dat werkt prettig. Ook maakt het niet meer uit waar je werkt: op kantoor, thuis of ergens anders. We zijn al met al heel tevreden. Het is een technische oplossing waar we zelf niet over na hoeven te denken; het draait allemaal goed.”

Duidelijkheid over de oplossing
Wat Maarten het meest is bijgebleven van de samenwerking met fredict? Het op een gelijk niveau levelen. “Wij zijn zelf geen technisch specialisten. Dan is het prettig dat fredict, zonder volledig in de techniek te verdrinken, duidelijk maakt wat de oplossing inhoudt. Ook is van begin tot eind helder wat ze gaan doen en wat het kost, en leveren ze ook op wat ze beloven. Verder was er een goede klik en hebben we fijn contact gehad. We sparren nog steeds weleens met fredict over losse punten. Daar rolt niet altijd een nieuwe offerte uit; het is gewoon fijn dat ze blijvend meedenken. Dat geeft vertrouwen en laat ook zien dat ze in ons geïnteresseerd zijn.”

Meer weten over fredict?
Bent u benieuwd wat fredict voor uw organisatie kan betekenen? Bekijk onze diensten of neem contact op voor een vrijblijvende eerste kennismaking. We denken graag mee met welke oplossingen we uw bedrijf verder kunnen helpen.