ONZE KLANTEN

GTO Holding B.V.

Volledig werken in de cloud – dat was het doel van GTO Holding B.V. Nadat ze in tien jaar tijd twee keer met een servercrash te maken hadden gehad, kwam Dorie de Rouw (algemeen directeur) bij fredict uit. Wij realiseerden een sneller en veiliger netwerk en de mogelijkheid om samen te werken vanaf elke mogelijke locatie en via elk device. Hoe de samenwerking GTO Holding B.V. is bevallen? Wij gingen er met Dorie over in gesprek.

Goed werkende en veilige IT-omgeving
Een veilige en goed werkende IT-omgeving is voor GTO Holding B.V. heel belangrijk, net als een goede waarborging van de dataopslag.

Dorie vertelt: “Toen in 2020, net voor kerst, de server eruit lag, konden we niets meer. Zelfs niet e-mails versturen of salaris uitbetalen. Er kon geen vrachtwagen de deur uit. Na die crash hebben we dan ook snel actie ondernomen door fredict in te schakelen. We wilden vooral de server en het systeem beter beveiligen en daarnaast de opslag beter waarborgen. GTO Holding is namelijk sterk afhankelijk van ICT voor elk van onze dochtermaatschappijen: GTO Plating (specialist in elektrolytisch verzinken), Aruba Blue Village (een vakantiepark op de Antillen) en onze verhuur van panden.

Van concullega’s hadden we goede verhalen gehoord over fredict. Daarom zijn we snel met hen om de tafel gaan zitten. Direct kwamen zij met een goede oplossing. Toen ze ook qua prijs op gelijk niveau uitkwamen met twee concurrenten, zijn we vol vertrouwen met fredict in zee gegaan.”

Volledig in de cloud werken
De samenwerking begon met een inventarisatie van de ICTomgeving op de drie locaties in Den Bosch, Veenendaal en ’s-Heerenberg. Daarbij is onder andere gekeken naar de Office omgeving incl.  het e-mailsysteem, de Exact Globe-applicatie, telefonie en de aanwezige netwerken. Al snel werd helder dat volledig via de cloud werken een goede en veilige optie zou zijn. Het maakt dan niet uit waar iemand werkt: op kantoor, thuis of elders. Vanaf elke plek kunnen medewerkers bij de server komen.

De oplossing die fredict voor GTO Holding realiseerde, is een Azure-omgeving. Deze is benaderbaar vanaf elk device. Dorie vervolgt: “Daarnaast zijn onze servers beter beveiligd en beveiligt en monitort fredict het volledige netwerk. Daardoor kunnen we het op tijd zien aankomen als er iets dreigt mis te gaan en hoeven we niet meer achteraf branden te blussen. Ook heeft fredict voor ons gekeken naar de lopende telefonie- en glasvezelcontracten. Die bleken een stuk voordeliger te kunnen.”

Nieuwe start op IT-gebied
Dorie spreekt van een nieuwe start op IT-gebied: “Concreet heeft het werk van fredict ons een betere samenwerking tussen collega’s opgeleverd. Doordat we via de Azure-omgeving met o.a. gedeelde documenten werken, kun je bijvoorbeeld ook op je mobiele telefoon bij documenten komen.

Daarnaast hebben we bij het vakantiepark op Aruba een beter en sneller netwerk, ook via wifi. Dankzij een professioneel netwerk gebaseerd op Netgear apparatuur is ook daar het internet netwerk uitstekend. Dat is fijn, want er verblijven vooral veel studenten op het park. Voor hen is goed werkend internet cruciaal.”

Verdere optimalisatie
Op dit moment is fredict de infrastructuur verder aan het optimaliseren. “Veiligheid van onze data is heel belangrijk,” zo legt Dorie uit, “ook voor de huurders die op ons terrein een pand huren. Het is belangrijk dat de gegevens van huurders goed beveiligd zijn. Daarom is fredict op dit moment onze infrastructuur verder aan het verbeteren. Eerst was er een poort waar alles doorheen kwam, nu zijn dat er twee: één voor GTO Holding, één voor de huurders. Dat is een stuk veiliger en maakt  de beschikbaarheid hoger.”

Korte lijntjes en kundige mensen
Over hoe ze de samenwerking met fredict heeft ervaren, hoeft Dorie niet lang na te denken: “Het was heel prettig! Met name vanwege de kundige mensen, de korte lijntjes en de snelle reactietijd. We zijn tijdens de samenwerking met een nieuwe partner voor onze boekhoudsoftware Exact in zee gegaan. Ook de samenwerking tussen hen en fredict verliep soepel.” Dorie concludeert: “Ik kan een samenwerking met fredict absoluut aanraden. Ze denken echt mee hoe je dingen pragmatisch kunt oplossen.”

Meer weten over fredict?
Wilt u weten wat we bij fredict voor uw organisatie kunnen betekenen? Bekijk onze diensten of neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. We denken graag met u mee.