ONZE KLANTEN

Tactus Verslavingszorg

Stichting Tactus Verslavingszorg wilde cliënten op diverse woonlocaties goede tv- en internetvoorzieningen kunnen aanbieden. Hun verbinding liet te wensen over, en het bleek lastig om een geschikte partner te vinden om deze voorzieningen integraal aan te bieden. Daarom werd fredict begin 2020 ingeschakeld om de projecten goed te begeleiden. Die uitdaging zijn we met veel plezier aangegaan. En naar volle tevredenheid van Tactus! Wij spraken met Jorrit Keus, Projectmanager ICT en Functioneel applicatiebeheer bij Tactus, over hun ervaringen.

Internet- en tv-mogelijkheden voor bewoners
Tactus is een instelling voor verslavingszorg met 43 locaties in het midden en oosten van het land. Hier worden cliënten behandeld met allerlei soorten verslavingen: van alcohol- tot gameverslavingen. Voor cliënten is televisie of internet vaak een fijne afleiding. Daarnaast is het een belangrijk element van de dagbesteding en digitale zorgverlening voor cliënten. Daarom wilde Tactus betere mogelijkheden voor internet en tv kunnen bieden.

Jorrit vertelt: “We hadden eerst Digitenne voor de tv, maar het signaal werd steeds zwakker en viel vaak weg. Daarom wilden we alles laten omzetten naar Ziggo. We vonden het belangrijk dat de bewoners naast tv ook toegang kregen tot een goede internetverbinding, wat nog niet overal het geval was. Niet elk appartement heeft een eigen ISRA-punt, maar we wilden ook niet alle bewoners laten internetten via de dure zakelijke verbinding voor medewerkers. fredict heeft ons een handige oplossing geboden: cliënten kunnen via een aparte wifi-verbinding van Ziggo gebruikmaken van internet.”

Vertrouwen in samenwerking
“De eerdere tussenpersoon die we hiervoor inschakelden, kwam helaas veel afspraken niet na. We hadden er zelf vaak nog extra werk aan”, zo verzucht Jorrit. “Daarom waren we heel blij toen Vodafone/Ziggo ons na een tijdje koppelde aan fredict. Zij wisten ons wel te ontzorgen, kwamen afspraken wel na en gingen daar ook zelf achteraan. En kon een afspraak niet doorgaan? Dan lieten ze dat netjes weten. Heel prettig! Zij hebben ons vertrouwen weten te winnen.

Nadat we onze wensen hadden aangegeven, gingen ze voor ons in onderhandeling met Ziggo. Ze hebben stevig onderhandeld met Ziggo: we zijn tot heel gunstige tarieven gekomen. Daarmee heeft fredict zich voor ons zeker terugverdiend.”

Televisie op maat
Ook voor de televisie voor bewoners heeft fredict een oplossing geboden. Jorrit vervolgt: “fredict heeft via site surveys de situatie op diverse locaties in beeld gebracht. Ze hebben een TV op Maat (TOM)-oplossing gerealiseerd in diverse gebouwen waar bewoners geen eigen ISRA-punt hebben.

Voor de bewoners die wel een eigen ISRA-punt hebben, is gerealiseerd dat de cliënt een basispakket voor tv en internet krijgt. Willen ze iets anders, zoals sneller internet of extra zenders, dan is dat ook mogelijk. Cliënten kunnen dan op eigen naam en op eigen kosten een abonnement nemen.

Dat is heel handig, want het abonnement verhuist daardoor altijd met de cliënt mee. Dit geeft flexibiliteit voor de bewoners en neemt onze medewerkers veel werk uit handen. We hoeven dan niet steeds bij wisseling van bewoners in de gaten te houden welke abonnementen er nog lopen en wat stopgezet moet worden. We zijn heel blij dat we via deze oplossing opties op maat voor tv en internet aan onze cliënten kunnen bieden.”

Tevreden over samenwerking
“Al met al zijn we heel tevreden over de diensten van fredict”, zo concludeert Jorrit resoluut. “We hebben dankzij fredict een scherper tarief voor onze grote afname gekregen. Ook neemt fredict ons veel werk uit handen. Ze doen wat je van ze vraagt, gaan zelf achter dingen aan en je kunt erop vertrouwen dat wat ze zeggen ook echt gebeurt.

Ik kan fredict absoluut aanraden. Het is een fijne, professionele organisatie voor als je ontzorgd wilt worden en zeker wilt weten dat je vraagstuk goed opgepakt wordt.”

Meer weten over fredict?
Wilt u weten wat we bij fredict voor uw organisatie kunnen betekenen? Bekijk onze diensten of neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. We denken graag met u mee.